Vienna House kilkakrotnie na podium
Warszawa, 12 grudnia 2019 – Vienna House Mokotow Warsaw, Vienna House Amber Baltic Miedzyzdroje oraz Vienna House Andel’s Lodz znalazły się wśród najlepszych hoteli w Polsce w konkursie Profil Hotel Awards 2019. Statuetki zostały wręczone 11 grudnia podczas gali Forum Rynku Hotelarskiego, organizowanego od czternastu lat przez magazyn branżowy Świat Hoteli i serwis horecanet.pl.
2019-12-12, 13:05

Vienna House zostało wyróżnione w pięciu spośród piętnastu kategorii. Vienna House Mokotow Warsaw, który przyjął pierwszych gości w lutym 2019 r., znalazł się wśród trójki najlepszych nowych obiektów oraz tych o najlepszym designie. Odnowiony Vienna House Amber Baltic Miedzyzdroje święci triumfy w kategorii „Hotel wypoczynkowy”. Vienna House Andel’s Lodz, który w tym roku obchodzi swoje dziesięciolecie i jest jednym z najbardziej uznanych projektów rewitalizacyjnych w Europie, stanął na podium w kategoriach „Hotel / Obiekt historyczny / zabytkowy” oraz „Nowatorska strategia marketingowa”.

„Wszystkie trzy hotele Vienna House zgłoszone do konkursu Profit Hotel Awards 2019 zostały dostrzeżone przez jury i znalazły się w gronie finalistów. To dla nas niezwykłe wyróżnienie potwierdzające, że trud włożony w renowację obiektów oraz codzienną pracę dla gości procentuje.” – przyznała Katarzyna Niezgoda, dyrektor ds. rozwoju biznesu Vienna House. Anna Olszyńska, dyrektor regionalna Vienna House na Polskę Centralną i Północną oraz Hotelarz Roku 2019, dodaje: „Szczególnie cieszy mnie nagroda w kategorii ‘nowatorska strategia marketingowa’ dla Vienna House Andel’s Lodz. W tym roku mocno postawiliśmy na działania związane ze społeczną odpowiedzialnością biznesu. Rozwijamy projekt galerii sztuki Andel’s Art, angażuje się w projekty charytatywne i proekologiczne, do tego otwieramy się na nowe modele współpracy z partnerami. To wyróżnienie pokazuje, że idziemy w dobrym kierunku.”

Vienna House to największa austriacka sieć hoteli, w której liczy się niekończące się odkrywanie, europejska atmosfera i nowoczesna gościnność. Uosabia hotelarstwo w całym tego słowa znaczeniu. Posiada i zarządza hotelami w ramach czterech linii hoteli: unikalnej Vienna House, swobodnej Vienna House Easy, nowatorskiej Vienna House R.evo oraz butikowej Vienna Townhouse. W Polsce sieć obecna jest od 1991 r. i posiada aktualnie sześć obiektów: cztery linii Vienna House w Krakowie, Łodzi, Warszawie i Międzyzdrojach oraz dwa Vienna House Easy w Krakowie i Katowicach. W 2022 r. planowane jest otwarcie Vienna House Easy Wroclaw.

Profit Hotel Awards to konkurs organizowany przez wydawnictwo BROG B2B, które wydaje jeden z czołowych magazynów hotelarskich Świat Hoteli oraz prowadzi jeden z najbardziej popularnych w Polsce serwisów branżowych horecanet.pl. Jury składa się z ekspertów rynku hotelarskiego w Polsce, prelegentów i panelistów Profit Hotel Forum.

Vienna House Andel’s Lodz w gronie finalistów Profit Hotel Awards 2019 w kategorii „Hotel / Obiekt historyczny / zabytkowy” oraz „Nowatorska strategia marketingowa”. © Vienna House

Vienna House Mokotow Warsaw w gronie finalistów Profit Hotel Awards 2019 w kategorii „Nowy Hotel / Obiekt” oraz „Najlepszy Wystrój / Design”.   © Vienna House

Vienna House Amber Baltic Miedzyzdroje w gronie finalistów Profit Hotel Awards 2019 w kategorii „Hotel wypoczynkowy”. © Vienna House

O Vienna House:
W Vienna House liczy się niekończące się odkrywanie, europejska atmosfera i nowoczesna gościnność. Vienna House dopasowuje się do potrzeb gości i uosabia hotelarstwo w całym tego słowa znaczeniu. Zawsze naturalnie i w gotowości. Największa grupa hotelowa w Austrii posiada hotele i zarządza nimi, kładąc szczególny nacisk na hotele biznesowe i miejskie w Europie. Nowością w ofercie będą ośrodki w Azji Południowo-Wschodniej. Do grupy należą obiekty Vienna House, Vienna House Easy, Vienna Townhouse i Vienna House R.evo. Unikalne hotele miejskie Vienna House prowadzone są w ekskluzywnym standardzie i łączą w sobie ponadczasowy wystrój z elegancją. Koncepcja obiektów Vienna House Easy stawia na swobodny wystrój, niezobowiązującą atmosferę i naturalność. Vienna Townhouse to butikowy hotel dla indywidualistów. Oferuje nocleg ze śniadaniem w eleganckim stylu artystycznej bohemy. Vienna House R.evo to rewolucja hotelowa dla miejskiego stylu życia: po raz pierwszy połączono funkcjonalność hotelu, elastyczność apartamentów i indywidualność prywatnego mieszkania. www.viennahouse.com

Kontakt dla mediów:
Katarzyna Strojna-Szwaj, Regional Communication & Social Media Manager, Vienna House Poland
katarzyna.strojna@viennahouse.com | Tel. +48 608 095 836
Facebook: www.facebook.com/vienna.house.stories Instagram: https://www.instagram.com/vienna.house.stories/

Katarzyna Strojna-Szwaj
Senior Regional Communication Manager Poland